Een monomestvergister op een melkveebedrijf met 100 koeien kan het equivalent van 50.000 Nm3 aardgas maken in de vorm van biogas. Dit biogas dat ongeveer 60% methaan bevat wordt gedroogd en gezuiverd. In deze vorm kan het prima gebruikt worden in biogasbranders of in biogasmotoren. Om er met een trekker mee te kunnen rijden is echter een methaangehalte van minimaal 85% nodig.

BASgas levert biomethaan dat rechtstreeks van het boerenerf komt. Dit biogas kan opgewerkt worden in een opwerkingsinstallatie tot groen gas. Door dit groene gas te comprimeren tot een hoge druk is het mogelijk om met de trekker biomethaan te tanken. Voor grote vergisters met een opwerkingsinstallatie is dit vandaag de dag mogelijk.

BASgas heeft een mobiele skid (2 x 3 x 2,7 m) die biogas zuivert en comprimeert tot 300 bar. De volgende stap is het verhogen van het methaangehalte zodat op het boerenerf rechtstreeks de biogas uit de vergister wordt omgezet in trekkerbrandstof. BASgas verwacht deze optie in 2023 te kunnen leveren.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wees op de hoogte van alle nieuwtjes!