Nieuws

Januari 2021

Leuk om de workshop “elke boer kan biogas leveren” te geven. Wel wennen aan een online presentatie, je mist de bezoekers !  Voor diegenen die de presentatie (drie filmpjes) wil zien zijn hier de links:  “biogas produceren op het erf”“emissies op het erf” en “biogas in de praktijk”. Voor meer informatie over de biokennisweek: www.biobeurs.nl

BASgas geeft  19 januari 2021 van 11:30 tot 12:00 de workshop “elke boer kan biogas leveren”.  Deze workshop is onderdeel van de BioKennisWeek van 18 tot 23 januari. Voor meer informatie: www.biobeurs.nl

 

Biobeurs = Biokennisweek2021

17 maart 2020

BASgas werkt mee aan een artikel over biogas. Lees meer over hoe de installatiebranche kijkt naar biogas op de site van Gawalo. In het artikel van Marion de Graaff wordt een overzicht gegeven van de inzet van diverse soort biomassa.

Artikel biogas Gawalo

Op 3 maart 2020 was BASgas aanwezig op de Agri duurzaamheidsdag  in Veenendaal. Leerzame verhalen over een goede bedrijfsvoering voor de melkveehouder. Wat doet stikstof, wat doen eiwitten met de bedrijfsvoering en met het milieu. Wat krijgt de boer voor een beter milieu? Simpel is het niet, respect voor diegenen die verantwoord een goede weg zoeken.

Op 23 en 24 januari 2020 vond de BIO-beurs plaats in Zwolle. Duidelijk was overal terug te vinden dat kwaliteit van voedsel en bodem innig met elkaar verbonden zijn. 

BASgas sprak met melkveehouders en loonwerkers over het verwerken van mest. Wat is goed voor de bodem, wat is goed voor het bedrijf.

Biobeurs januari 2020
Op weg naar biomethaan
Keten van mest tot biomethaan